Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд иска да реши бъдещето си преди 31 януари, като испанските Барселона и Реал Мадрид са сред фаворитите за подписа му, пише „Marca“.

Изданието твърди, че след изключително успешния си престой в Борусия, Халанд е решил да продължи кариерата си в друг клуб. Грандовете от Стария континент, сред които Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Пари Сен Жермен, Барселона и Реал Мадрид имат сериозен интерес към нападателя.

Множество източници съобщават, че Халанд предпочита Ла Лига пред Висшата лига. 21-годишният нападател наскоро беше забелязан на почивка в Майорка, където според информациите, той е казал пред фенове, че бъдещето му е свързано с Испания.

Въпреки финансовата криза в Барселона, в понеделник президентът на клуба Жоан Лапорта не изключи възможността да привлече Халанд на „Камп Ноу“.

В същото време обаче, „Лос Бланкос“ могат да му осигурят по-голяма перспектива за незабавен успех. Норвежкият национал обаче иска да бъде лидер на проекта, с който ще подпише. Като се има предвид, че Реал се очаква да подпише с Килиан Мбапе като свободен агент през лятото, то Барселона може да се окаже на полпозишън за подписа на норвежеца.

Остава да видим какво ще избере самия Халанд. Отличните отношения на агента му Мино Райола с Лапорта също биха могли да играят роля в крайното решението на младежа. Нещо повече, усещането, че Хааланд ще бъде епицентърът на отбора на Барселона за години напред, наистина ще бъде огромен притегателен фактор.