Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е бил в Монако, където е провел спешни разговори за бъдещето си с агента си Мино Райола, който се възстановява в местна болница след претърпяна операция. Норвежкият нападател е искан от редица европейски грандове, след като клаузата за откупуване от около 75 милиона евро става активна през лятото.

Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен са свързвани с 21-годишния голмайстор.

Твърди се, че Сити е на ръба да спечели битката за подписа на Халанд, който има зашеметяващите 80 гола в 79 мача за Дортмунд, откакто пристигна от РБ Залцбург преди две години.

Въпреки това, през последните няколко дни се твърди, че младият нападател има желание да се присъедини към Барселона и е готов да изчака, докато „каталунците“ съберат нужните средства за негов трансфер.

Бъдещето му обаче остава неясно, защото неговият агент Райола, който дърпа конците в трансферната сага, се възстановява в болница от неизвестно заболяване, съобщава „AS“.

Изданието твърди, че Халанд и Райола е трябвало да се срещнат в средата на януари, за да обсъдят следващата му дестинация, но срещата е била отложена, след като здравето на суперагента се влоши. Това е и причината Халанд да отиде в Монако, за да обсъди лично своите възможности с Райола.

Основният въпрос си остава дали Халанд трябва да напусне Дортмунд това лято или да остане при „жълто-черните“ за още един сезон. Голмайсторът е бил видян с баща си и приятел да се връща от пътуването си до френския град на летището в Дортмунд, продължава „AS“.

Резултатът от срещата тепърва ще стане ясен, но Халанд ще трябва да поеме контрола върху собствената си съдба за момента, докато Райола се върне към пълно здраве.