В отбора на Барселона искат да изпреварят съперниците си за подписа на Ерлинг Халанд това лято, а „Sport“ разкрива, че нападателят на Борусия Дортмунд е отправил едно огромно искане към каталунския клуб.

Не е тайна, че на „Камп Ноу“ продължават да се борят с финансовите проблеми, което може да се окаже проблем в битката за норвежеца с тимове като Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.  

„Sport“ съобщава, че предложението на Барса към Халанд вероятно ще бъде значително по-малко, отколкото на останалите отбори. Въпреки това 21-годишният футболист е обявил пред ръководството на „каталунците“, че ще приеме по-ниска заплата на „Камп Ноу“, но само при едно условие. Халанд ще се съгласи да заиграе за „Блауграна“ само, ако подпише договор за не повече от три години.

След този период той може да остане в клуба, но само при по-висока заплата, ако Барселона може да си го позволи в бъдеще, или ще напусне и се присъедини към друг клуб.

Халанд отбеляза 23 гола и направи 6 асистенции в 20 мача през този сезон. Договорът му с клуба от Дортмунд е до 30 юни 2024 година.