Следващият клуб на Ерлинг Халанд беше обект на сериозни дискусии от известно време. Голмайсторът на Борусия Дортмунд е ухажван от повечето европейски грандове, докато „жълто-черните“ остават уверени, че могат да накарат норвежкия национал да се съгласи да прекара още един сезон на „Сигнал Идуна Парк“.

Известно е, че Реал Мадрид има сериозен интерес към 21-годишния нападател, но в последните дни се появиха информации, че английският шампион Манчестър Сити се договорил с Халанд за личните му условия.

Според журналиста на „Bild“ Кристиан Фалк, ако Халанд се присъедини към Сити, това ще бъде само за един сезон, като се има предвид трудната задача на Реал да подпише както с норвежеца, така и с Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен това лято.

„Източници в съблекалнята на Дортмунд ми казаха, че мечтата на Халанд остава да играе за Реал Мадрид. Той иска да отиде в Мадрид, но засега тази врата е затворена за него. Мбапе е на прага на това да се присъедини към тях, а Бензема е в най-добрата форма в кариерата си, което кара Халанд да помисли за междинна спирка в Сити. Той е много млад играч, който може да натрупа повече опит там и да прекара една година под ръководството на Пеп Гуардиола“, каза Фалк.

Германският журналист разкри и каква комисионна ще трябва да бъде платена на агента на Халанд Мино Райола, както и на бащата на футболиста – Алф Игне.

„Казаха ми, че нищо не е подписано заради завишените искания на неговия агент Райола. Баща му също иска своето парче от пая, 30 милиона евро за него и 40 милиона евро за Райола. Този аспект все още трябва да бъде изяснен. Но те, както и Дортмунд, са убедени, че ще бъде уредено“, допълни Фалк.