Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е готов да премине в Барселона през следващото лято, но е поставил едно много важно условие, за да може това да стане факт. Президентът на „каталунците“ има силното желание да привлече норвежеца, като дори вече е говорил с агента му Мино Райола за негов трансфер на „Камп Ноу“.

Самият Халанд пък е дал знак, че е склонен да поеме в посока Барселона, но има и своите изисквания, пише „Sport“. Най-важното условие на нападателя отборът да се класира за следващото издание на Шампионската лига. В момента Барса се намира на 8-ото място в Ла Лига, като изостава на 5 точки от четвъртия Атлетико Мадрид и ще трябва да се потруди сериозно за тази цел. Освен това тимът отпадна безславно още в групите на тазгодишното издание на ШЛ.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

По време на срещата между Лапорта и Райола, президентът на „каталунците“ е поискал агентът да намали изискванията си по комисионната, за да може операцията да бъде реализирана. Според „Gazzetta dello Sport“, от Барса ще се опитат да спестят почти петдесет процента от комисионната към италианеца, за да имат достатъчно средства, за да успеят да уредят трансфера на футболиста и заплатата му за следващите пет сезона. Както е известно, Райола и Лапорта са в добри отношения от доста години.

В договора на Халанд има клауза за откупуване на стойност 75 милиона евро и това може да доведе до трансферна война да неговия подпис. Освен Барса сред кандидатите са още Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, МАнчестър Сити, Ливърпул, Байерн Мюнхен и Ювентус.

През този сезон Халанд продължава да бележи редовно, като до момента има 19 гола на сметката си в 15 изиграни мача, плюс още 5 асистенции.