Хърватският национал Йошко Гвардиол заяви пред английското издание The Times, че иска да последва съотборника си от РБ Лайпциг Кристофър Нкунку, където и да отиде в бъдеще. Нападателят изглежда е пред трансфер в Челси, като английският тим възнамерява да плати откупната клауза на футболиста в съответния срок, което бе потвърдено и от спортния директор на германския клуб Макс Еберл.

„Знаците са много, много ясни, че Нкунку ще премине в Челси“, коментира пред германския вестник BILD Еберл.

19 снимки

„Бях наистина объркан, защото един месец преди началото на трансферния прозорец, ръководството ми каза, че клубът се нуждае от мен, вярва в мен и няма намерение да ме продава. Аз бях ОК с това, че ще остана в РБ Лайпциг, защото тук ми харесва и само трябва да продължа да работя. Така беше до последните два дни, когато агентът ми се обади и каза, че Челси се интересуват от мен, но трансферът не се осъществи“, обясни Гвардиол.

„Беше ми трудно, но нямаше споразумение. Това е положението“, добави Йошко Гвардиол.

„Не съм виждал играч като Кристофър, той е невероятен. Винаги, когато говоря за него, казвам, че бих искал да отида с него, където и да играе той“, разкри хърватинът по повод французина Нкунку.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова