Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е настоял за привличането на халфа Жан-Микаел Сери от Ница, твърди „Le Parisien“.

Сери има договор с Ница до лятото на 2019 година.

Смята се, че от Ница са склонни да го продадат, ако получат добра оферта за него.

Френският клуб иска 35 милиона паунда за 26-годишния футболист.

Сери бе пред трансфер в Барселона през миналото лято. Двата клуба бяха договорили трансфера на халфа, но в последния момент от Ница увеличиха сумата, която поискаха за него и това отказа каталунците.

Пари Сен Жермен също се интересува от полузащитника на Ница.

Друг халф, който е желан от Хосеп Гуардиола е Фред от Шахтьор Донецк. Според информацията на „Manchester Evening News“, „гражданите“ срещат сериозни затруднения в преговорите с украинския клуб за бразилския футболист. Шахтьор отхвърли първата оферта на англичаните за играча, която бе на стойност 45 милиона паунда.

„Миньорите" не са приели предложението, тъй като настояват, че техният футболист струва повече, но се очаква преговорите между двете страни да продължат.

Пеп Гуардиола изключително много харесва играча и го иска на всяка цена на "Етихад". Той вижда в неговото лице идеален заместник на ветерана Фернандиньо. Бразилският национал прави отличен сезон до момента. В първенството на Украйна той има 16 мача и 2 гола, но най-ценните му качества са умението да спира противниковите атаки и неизчерпаемата енергия.

Името на Фред се свързваше и с Манчестър Юнайтед, като той бе спряган за наследник на Майкъл Карик, но "червените дяволи" не са отправяли нито едно предложение.

Очаква се в близките дни да има малко повече яснота около евентуалния трансфер на Фред в Манчестър Сити.