Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се е спрял на Джак Бътланд за нов вратар на отбора през следващия сезон, съобщава „Manchester Evening News“.

В момента Гуардиола разполага с Клаудио Браво и Уили Кабайеро, но не е доволен от представянето на двамата вратари. Договорът на аржентинеца с „гражданите“ изтича в края на сезона. Все още няма яснота дали от Манчестър Сити ще продължат контракта на 35-годишния вратар.

24-годишният Бътланд е впечатлил Гуардиола и скаутите на Манчестър Сити със своите изяви през сезона с екипа на Стоук Сити.

По всичко изглежда, че Манчестър Сити ще привлече нов вратар през летния трансферен прозорец, тъй като се очаква да продаде Джо Харт, който през настоящия сезон играе като преотстъпен в Торино.

„Гражданите“ са готови да продадат Харт за сумата от 30 милиона паунда.

През миналото лято Бътланд поднови договора си със Стоук Сити и се обвърза с клуба до лятото на 2021-а година. Предишният контракт на играча бе до 2019-а, но след много силното му представяне „грънчарите“ го наградиха и със солидно увеличение на заплатата.Бътланд пристигна в отбора през 2013-а, а след напускането на Асмир Бегович бързо се превърна в основна фигура в тима и привлече вниманието на някои от грандовете към себе си.