Наставникът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи доста любопитно изказване, като обяви, че отборът му няма да може да си позволи да купи нападател през летния трансферен прозорец.

„Няма да купим никого при настоящите цени. Невъзможно е, не можем да си го позволим. Всички клубове изпитват финансови затруднения, ние не правим изключение. Разполагаме с Габриел Жезус и Феран Торес, които се справят добре като нападатели, имаме и млади момчета от академията. Към днешна дата е много по-вероятно да не вземем нов нападател“, каза Гуардиола пред „Goal.com“.

Изказването на испанския мениджър е във връзка с обявения интерес на Ман Сити към голмайстора на Тотнъм Хари Кейн и нападателя на Барселона Антоан Гризман.

Както е известно, босът на „шпорите“ Даниел Леви изисква поне 150 милиона евро за своята звезда, а наскоро се твърдеше, че „гражданите“ са отправили оферта от 100 милиона плюс някого измежду Рахийм Стърлинг и Жезус. Гризман пък е разглеждан като резервен вариант, ако не се стигне до сделка с Кейн.