Отборът на Манчестър Сити планира да преструктурира сериозно състава си за сезон 2020/2021. "Гражданите" са готови да атакуват и Шампионска лига, след като КАС отмени наказанието да не участват две години в европейските турнири. 

Според каталунския спортен ежедневник "Sport" Пеп Гуардиола ще получи 300 милиона паунда (приблизително 330 милиона евро), като клубът е насочил усилията си към четири големи летни придобивки.

Първата цел е нов централен бранител, като фаворити там за тази позиция са Калиду Кулибали от Наполи, Диего Карлос от Севиля и Милан Шкринияр от Интер.

Дейвид Алаба, който все още не е подновил договора си с Байерн, също попада в плановете на Гуардиола, въпреки информациите в Германия, че намерението му е да остане с баварския тим.

Феран Торес е посочен като потенциален заместник на напусналия Лерой Сане. Валенсия обаче иска около 30-40 милиона евро, за да се раздели със звездата си.

Кай Хавертц от Байер Леверкузен също е опиция за нападанието, но по всичко изглежда, че германският национал е по-близо до преминаване на "Стамфорд Бридж" и Челси.