Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че не е жизненоважно за неговия тим да привлече нов централен защитник преди старта на сезона във Висшата лига. Испанският специалист заяви, че и в този вид неговия състав вдъхва доверие.

„Гражданите” спечелиха две поредни шампионски титли на Англия, като във въпросните два сезона спечелиха 198 точки. Напоследък те са свързвани усилено с английския национал от Лестър Сити Хари Магуайър, който представлява интерес и за градския съперник Манчестър Юнайтед.

Въпреки това Гуардиола вярва, че на въпросната позиция разполага с достатъчно качество. То може да разчита на футболисти като Аймерик Лапорт, Джон Стоунс и Николас Отаменди. „Ние сме толкова доволни от състава, с който разполагаме. Не знам дали всички играчи ще останат или пък ще дойда нови, но съм радостен от момчетата на мое разположение”, заяви специалистът.

„Може би ще купим нов централен защитник, но в момента разполагаме с невероятно трио, а и Фернандиньо може да игра на тази позиция. Ще видим”, добави Гуардиола.