Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира трансферната политика в клуба. Както е известно, „гражданите“ са с известни с огромните си харчове, като това лято не беше изключение.

Тимът привлече Джк Грийлиш за 117 милиона евро и е готов да даде близо 150 милиона паунда за звездата на Тотнъм Хари Кейн.

„Миналата година казах, че не можем да похарчим 100 милиона паунда. Купихме Грийлиш, защото продадохме играчи на стойност 60 милиона паунда, което означава, че в крайна сметка похарчихме 40 милиона паунда. В противен случай нямаше да можем да извършим тази сделка. Всеки клуб работи в собствената си реалност, всеки има своя собствена история. И всеки собственик сам решава как иска да живее. Нашите собственици не просто искат да реализират печалба, те искат да реинвестират парите в екипа“, заяви Гуардиола.

„Има Челси и Роман Абрамович, има и нашият шейх Мансур. Те искат да останат в света на футбола, искат да харчат пари за футбол. Какъв е проблемът?“, допълни испнецът.