Френската звезда на Атлетико Мадрид Антоан Гризман продължава да търси варианти да се премести в Барселона през идното лято, а информациите за тази сделка не стихват в последните седмици.

През миналото лято Гризман направи филм, в който изрази съжалението си, че не може да премине в Барселона, тъй като иска да спечели Шампионска лига с Атлетико Мадрид на „Уанда Метрополитано”, където ще се проведе тазгодишният финал. Все пак желанието на Гризман през този сезон стихна още през март, след като Ювентус отстрани неговия клуб, а сега той е готов да намали чувствително заплатата си, за да заиграе на „Камп Ноу”.

Испанският Mundo Deportivo твърди, че Гризман е готов да редуцира настоящото си възнаграждение, което е от 23 милиона евро в Атлетико, за да постигне споразумение с Барселона. Френският футболист е съобщил, че би свалил заплатата си със седем милиона (до 16 млн.), за да облече фланелката на Барселона.

Преди няколко дни пък се появиха информации, че испанският шампион категорично е отрязал мераците на футболиста да акостира на „Камп Ноу”. Причината е, че президентът на клуба Жосеп Мария Бартомеу бил гневен на „сцените” на Гризман през миналото лято, след като Барселона държеше да привлече играча на всяка цена.