Нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман е информирал ръководството на клуба, че посредством своите адвокати планира сам да плати откупната си клауза от 120 милиона евро. „Ел Мундо Депортиво” твърди, че това е отговорът на френския национал след острата официална позиция, която мадридчани публикуваха по повод преговорите с Барселона.

Скандалът започна покрай представянето на Френки де Йонг като ново попълнение на каталунците. Тогава президентът на „блаугранас” Хосеп Мария Бартомеу отвори дума и за Гризман, като съобщи, че е имало среща с Атлетико и постигната договорка с играча. Минути по-късно Атлетико излезе с уточняваща позиция, в която разкри, че основната част на преговорите между Барса и Гризман са се водили през март зад гърба на клуба и в много сюблимен момент от сезон 2018/2019. В тази връзка „дюшекчиите” изискаха от нападателя и неговите агент да направят нужното, за да се яви той за началото на лятната подготовка, което е днес.

Веднага тръгнаха информации, че 28-годишният играч ще обяви бойкот. Според „Ел Мундо Депортиво” той е направил и нещо друго – уведомил е клуба, че възнамерява сам да покрие откупната си клауза в размер на 120 милиона евро. На подобен ход преди 2 години се реши и Неймар при раздялата с Барселона, тъй като тогава Испанската футболна федерация предупреди Пари Сен Жермен, че няма приеме плащане на 222 милиона евро от тях заради опасения, че французите нарушават Финансовия феърплей на УЕФА.

Този ход крие доста повече позитиви за Барса (който най-вероятно финансира начинанието) и Гризман, тъй като при личното активиране на клаузата футболистът не може да подлежи на дисциплинарни санкции от Атлетико.