Заформя се жестока битка между грандовете от Висшата лига за защитника на Наполи – Ким Мин-Дже. Daily Mail твърди, че Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Тотнъм имат интерес към това да активират освобождаващата му клауза от около 45 милиона евро.

Твърди се, че 26-годишният Ким предпочита да премине във Висшата лига, ако напусне Наполи след едва един сезон. Смята се, че „шпорите“ имат леко предимство предвид присъствието на съотборника му в националния отбор на Република Корея - Хюн-Мин Сон, но присъствието на Ливърпул и Юнайтед, както и това на Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен, дава на играча много възможности.

Наполи ще се опита да премахне клаузата му за откупуване от 45 милиона евро, като му предложи на Ким нов договор по-малко от 12 месеца след присъединяването му от Фенербахче за 18 милиона евро. Той много бързо се превърна в основен играч за лидера в Серия А, който в момента има 16 точки преднина на върха и е близо до първа титла от 1990-а година насам.

Ким пропусна само един мач в първенството за Наполи в дебютната си кампания на „Диего Армандо Марадона“, където беше взет за заместник на Калиду Кулибали, който подписа с Челси миналото лято.