Защитникът на РБ Лайпциг - Йошко Гвардиол, отново ще бъде обект на сериозен интерес от страна на отбори от Висшата лига това лято. „Биковете“ искат да задържат 21-годишния хърватски национал за още една година и наставникът Марко Розе вече публично заяви, че Гвардиол ще бъде част от неговия тим и през следващия сезон.

Въпреки това английските клубове отново ще натиснат в края на кампанията, след като бранителят вече разкри желанието си да играе във Висшата лига. The Telegraph твърди, че Челси, който опита да привлече Гвардиол миналата година, пак ще наддава за защитника.

31 снимки

Изданието допълва още, че и Ливърпул е запален по Гвардиол, чийто баща Тихомир подкрепя мърсисайдския клуб. Хърватинът беше свързван още с Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Гвардиол, който има договор с Лайпциг до лятото на 2027-а година, има откупна клауза от 98 милиона паунда в контракта си, която се активира през следващата година, но е доста вероятно Гвардиол да стане първият защитник в света, който е закупен за сума от окол 100 милиона паунда.