Отборът на Челси се готви да похарчи сериозна сума пари по време на летния трансферен прозорец. Новият собственик на „сините“ Тод Боели е готов да отдели сериозни пари, с които иска да бъдат привлечени качествени играчи, за да може да тимът да се бори сериозно с Манчестър Сити и Ливърпул за титлата в Англия и отново да търси покоряване на европейския връх в Шампионската лига.

Сега „Sun“ твърди, че лондончани са готови да похарчат над 120 милиона евро за трансферите на Рафиня от Лийдс Юнайтед и Рахийм Стърлинг от Ман Сити. Вече стана ясно, че лондончани са се разбрали с йоркшиърци за бразилеца, който бе една от големите трансферни цели на съглажданте им от Арсенал, като интерес към него имаше и от Барселона. Очаква се от Челси да платят между 70 и 75 милиона евро, като в момента единствено се договарят личните условия на крилото.

Другият флангови футболист, който е близо до трансфер на „Стамфорд Бридж“, е Рахийм Стърлинг. Твърди се, че съвсем скоро Челси ще отправи оферта за него в размер на около 58 милиона евро. Английският национал е склонен да премине при лондончани, а Манчестър Сити се опитва да го убеди да подпише нов договор. Изглежда обаче, че той няма да приеме предложението за нов контракт и поради тази причина за „гражданите“ ще склонят да го продадат това лято, вместо да поемат риска да го загубят без пари след година.

Челси обаче няма да подсилва само атаката си, а ще погледне сериозно и в по-задни позиции, а именно в защита. Както е известно, Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер си тръгнаха като свободни агенти, след като договорите им изтекоха и двамата не се разбраха за нови такива.

Според „Daily Mail“, мениджърът Томас Тухел е „хвърлил око“ на централния бранител на Ювентус Матайс Де Лихт, който вече изрази желание да напусне „бианконерите“, както и на Нейтън Аке от Манчестър Сити, който пък е юноша на лондончани.

Изданието разкрива, че от Челси са готови да предложат на Ювентус в сделката за Де Лихт Кристиан Пулишич. Досега се твърдеше, че нападателят Тимо Вернер да бъде използван като разменна монета, но на „Алианц Стейдиъм“ обаче предпочитат да вземат американеца.

Другите спрягани имена за центъра на защитата са Жул Кунде от Севиля, Милан Шкриниар от Интер и Калиду Кулибали от Наполи.

В Челси обаче разглеждат възможността да привлекат още един играч на „гражданите“ – левият бек Олександър Зинченко към когото интерес има още от Евертън и Уест Хем, допълва „Daily Mail“. Очакванията са, че на украинския национал ще му бъде позволено да напусне, тъй като Сити преговоря за крайния защитник на Брайтън Марк Кукурея.