Звездата на Кристъл Палас Уилфрид Заха е заявил пред шефовете на клуба, че желае най-сетне да бъде продаден, тъй като има амбиции да играе в Шампионската лига. Ръководството на лондончани ще уважи това желание на котдивоареца, стига да се намери клуб, който е готов да покрие поставената му цена – 80 милиона паунда.

На Острова вярват, че „орлите” биха били склонни да свалят сумата до 60-65 милиона паунда, но не и по-ниско. Към момента се говори за интерес от страна на Тотнъм, Борусия Дортмунд и Арсенал. Последният все още не си е гарантирал участие в ШЛ, но е възможно да го стори, ако спечели финала на Лига Европа срещу Челси.

Доста интересно е, че бившият тим на Заха – Манчестър Юнайтед – също има аспирации към 28-годишния играч. Проблемът е, че „червените дяволи” завършиха на 6-о място във Висшата лига, което значи, че ще бъдат част от Лига Европа през сезон 2019/2020. Въпреки това не бива да се подценява ролята на мениджъра Оле Гунар Солскяер, който веднъж вече работи със Заха – в Кардиф Сити през 2014-а. Именно норвежеца тогава поиска привличането на африканеца под наем, тъй като Заха не попадаше в сметките на новия мениджър в Юнайтед по онова време Дейвид Мойс.

Дортмунд също не бива да се подценява като опция, след като през януари получи 58 милиона паунда от Челси за Кристиан Пулишич, на който ще трябва да се търси заместник.

Кристъл Палас определено ще бъде в силната позиция при преговори с който и да било от купувачите, защото през миналата година Заха парафира нов контракт със срок до юни 2023-а.