Нападателят на Кристъл Палас Уилфрид Заха разтърси клуба  с молба за трансфер. Това беше и първата категорична индикация от негова страна, че желае да напусне.

25-годишният играч отказа предложение за нов договор със заплата от 125 хиляди паунда на седмица. Според „Стандард” Заха изрично е заявил желание да бъде продаден в отбор, който ще играе в Шампионската лига.

Дортмунд продава аз и взима звезда от Висшата лига

Тотнъм и Борусия Дортмунд проявяват интерес към Заха, докато Евертън също би могъл да се включи в битката, макар засега да заема изчаквателна позиция. Палас към настоящия момент нямат никакво намерение да се разделят с котдивоарския национал, макар че оценяват футболиста на 70 милиона паунда.

Заха има още 4 години по договора си с „орлите”, като в момента получава по 100 хиляди паунда седмичн. Общо взето, налице са всички основания да се вярва, че клубът е в силна позиция при евентуални преговори.

Мениджърът на Палас Рой Ходжсън е предупредил отбора, че се очертава пореден сезон, в който тимът ще се бори за оцеляването си, така че загубата на най-важния футболист ще бъде повече от жесток удар.