Най-конвертируемият футболист на Бордо – крилото Малкъм Оливейра призна, че е бил отворен към идеята да напусне отбора през приключилия вече януарски трансферен прозорец. Бразилецът призна, че разговор с ръководството го е убедил да остане при „жирондинците” до края на кампанията.

Бордо отказа да продаде звездата си през януари

Множество английски отбори искаха 20-годишния техничар в редиците си, като се споменаваха имената на Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Тотнъм. На Малкъм не му е липсвала амбиция да се пробва във Висшата лига, но това очевидно ще се случи по-нататък във времето.

„Исках да си тръгна, говоря ви истината”, призна Малкъм пред „Телефуут”. „Моята мечта е да прогресирам в кариерата си.”

Бордо смъмри лошо Кафу за неприличен клип

„Говорих с президента Стефан Мартен и той ми каза, че е наясно за какво мечтая, но в същото време има нужда от мен. Казах му, че може да разчита на мен до края на сезона. Ще направя каквото мога, за да стигне Бордо в топ 6.”

От началото на декември формата на Малкъм спадна драстично. Оттогава досега бразилецът се е разписал само веднъж. „Знам, че мога да се справям по-добре. Ще дам всичко от себе си, защото аз харесвам Бордо. Ще се раздам до последно, за да покажа, че останах, за да помогна”, допълни Малкъм.