Наполи, Интер, Рома и Севиля ще си спретнат януарска трансферна битка за очевидно ненужния в Барселона Жерар Деулофеу. С всеки изминал ден бъдещето на испанския национал изглежда все по-далеч от „Камп Ноу”.

23-годишният футболист впечатли с изявите си през втората половина от миналия сезон, когато бе преотстъпен от Евертън на Милан. Именно по този начин юношата на Барса проби в националния отбор на родината си, а през лятото на 2017-а „блаугранас” го откупиха обратно срещу 12 милиона евро (възползвайки се от специална клауза).

Валверде посочи вратата на Деулофеу

Все по-очевидно става, че под ръководството на Ернесто Валверде за Деулофеу няма място на „Камп Ноу”. От началото на сезона той изигра 16 официални мача във всички турнири, като в тях се отчете с 2 гола и 3 асистенции.

Предвид апетитите на Барса към Филипе Коутиньо, ситуацията може да се влоши още повече за Деулофеу, а пък ще бъде полезно за каталунския гранд, ако генерира някакви приходи с продажби на ненужните футболисти.

Барса започва да продава, за да вземе Коутиньо и Гризман

Към момента има 4 официални предложения до крилото. Севиля може би има предимство заради скорошното назначение на Винченцо Монтела за треньор. Именно италианецът бе наставник на Деулофеу в периода му като играч на Милан.