Президентът на Рома Джеймс Палота бе категоричен, че клубът няма да купува футболисти през януарския трансферен прозорец. Бизнесменът  е уверен в качествата на състава, с който разполага треньорът Еузебио Ди Франческо.

Две загуби в последните 3 шампионатни мача за римляните като че ли окончателно извадиха отбора извън битката за титлата. След тези резултати Ди Франческо изрази гледище, че отборът просто не е готов за подобно предизвикателство, докато Палота си позволи да не се съгласи с него.

Новите в Рома за зимата вече са привлечени

„Пазарът? Ще бъда честен: когато гледах мачовете на Рома срещу Дженоа и Ювентус, така и не усетих нужда, че нещо трябва да се промени или трябват да се купят още играчи”, каза Палота.

„Имахме няколко подхлъзвания, но тимът вече показа своите качества, също така и в Шампионската лига. Знам, че разполагаме със състав, който може да се конкурира с Ювентус и Наполи на върха. Да не сме там е малко дразнещо.”

„Аз все още имам огромно доверие в Ди Франческо и Мончи (спортния директор – б.р.). С тях можем да ставаме единствено по-добри. В някои мачове нямахме късмет. Говоря за шансове, чрез които можехме да изравни резултата и не успявахме. Нормално е да има разочарование, когато играеш добре, а не постигаш правилния резултат”, заключи Палота.