Собственикът на Арсенал Стан Крьонке е изключително развълнуван след всички летни трансфери, които неговият тим успя да осъществи. Това разкри неговият син Джош, който също заема ръководен пост в структурата на „топчиите”.

Лятото започна с нерадостни за феновете на тима слухове, според които лондончани щяха да разполагат с не повече от 45 милиона паунда за покупки. Въпреки това Арсенал доведе цели 6-има нови футболисти, като в процеса счупиха и трансферния си рекорд с покупката на Никола Пепе от Лил срещу 72 милиона паунда. Киърън Тиърни, Давид Луис, Габриел Мартинели, Уилям Салиба и Дани Себайос допълниха списъка.

„Баща ми е развълнуван”, заяви Джош Крьонке пред Би Би Си. „Тъй като вече имахме възможността да опознаем някои от новите лица зад сцената и говорихме индивидуално с всеки от тях, той наистина е въодушевен.”

„Знам, че тази дума може би се поизтърка това лято, особено при мен, но всички много се вълнуваме. Трудната част е да останем търпеливи и да разбираме, че плановете, които поставяме в движение, ще се разгърнат през следващите няколко години. Сторихме същото и с отборите ни в Северна Америка, а сега се опитваме да въведем същите хора и решаващи фигури тук.”

„Мисля, че това лято е страхотен пример за качеството на попълненията, които имаме”, добави Джош Крьонке.