След като през лятото на 2018-а Олимпик Марсилия се договори с Рома и закупи полузащитника Кевин Строотман, сега френският тим се е прицелил в друг от халфовете на „джалоросите”. Става дума за световния шампион с Франция Стивън Нзонзи.

Според информациите на beIN Sports и „Гадзета дело спорт” римляните са готови да продадат 30-годишния футболист. Интересът на марсилци не е никак случаен, защото там треньор е бившият наставник на Рома Руди Гарсия.

Трябва да се напомни обаче, че трансферът на Строотман миналото лято предизвика сериозно недоволство от страна на феновете, тъй като холандецът беше без съмнение един от техните любимци.

Представянето на Нзонзи с екипа на Рома беше на приливи и отливи, затова и клубното ръководство е решило да се раздели с него. Наскоро се появиха информации, че „вълците” имат интерес към звездата на Олимпик Марсилия Флориан Товен, така че е интересно дали Нзонзи ще бъде използван като разменна монета за подобна сделка.

Другият вариант е Рома да търси минимизиране на загубите. Вярва се, че цената на френския опорен халф към момента е 20 милиона евро или иначе казано – с 10 милиона евро по-малко, отколкото „джалоросите” платиха на Севиля през август 2018 година.

На Апенините твърдят, че Арсенал и Монако също следят как ще се развие ситуацията.