Легендата на германския футбол Оливер Бирхоф смята, че халфът на Ливърпул Емре Джан ще избере Ювентус като следващия клуб в кариерата си.

Германският национал има договор с мърсисайдци до края на кампанията и не изглежда двете страни скоро да се разберат за удължаването му. 23-годишният играч настоява за освобождаваща клауза в новия контракт, а Ливърпул няма подобна практика и не смята да прави изключения. Така по всяка вероятност Джан ще подпише предварителен договор с друг тим през януари.

Клоп приема реалната възможност да изгуби Емре Джан

„Биаконерите” са един от изявените фаворити за подписа на Джан, а също така следят ситуацията с Леон Горецка в Шалке. Според Бирхоф – бивш играч на Милан, Асколи и Киево – поне един от двамата ще се озове в Торино.

„Говорим си за двама важни футболисти”, коментира Бирхоф. „Те ще имат толкова много опции за бъдещето си, всичко ще опре до личния избор. В момента Англия е най-доброто място за един футболист, а след това идват изкушенията на силните испански клубове.”

Обратен завой: Джан зарязва Ливърпул заради Ман Сити

„Емре Джан и Горецка определено ще бъдат успешни в Серия А. Ако някого измежду тях избере Италия, то това почти сигурно значи трансфер в Ювентус. При Горецка шансовете не са големи, бих казал 20 процента. При Емре Джан е различно – там са 60-80 процента”, допълни Бирхоф.