Футболистът на Реал Мадрид Гарет Бейл е подписал предварително споразумение да се присъедини отново към Тотнъм това лято. Уелсецът прекара миналия сезон под наем при „шпорите“ преди да се завърне на „Сантиаго Бернабеу“. Договорът му с Реал обаче изтича това лято, така че изглежда Бейл е готов за трети период в северен Лондон.

Крилото има само три участия в Ла Лига до момента през този сезон, като в тях отбеляза един гол. Уелсецът се бори с контузии в последните кампании, което ограничи сериозно изявите му. Той се появи 20 пъти във Висшата лига миналия сезон, в които отбеляза 11 попадения. „Шпорите“ обаче не поискаха да подпишат с него за постоянно или да го вземат отново под заем. Бейл няма повече от 30 мача в първенството от сезон 2014/2015.

Уелс обаче се надява да бъде на Световното първенство в Катар по-късно тази година и крилото разбираемо би искал да влезе в турнира с достатъчно изиграни мачове. Италианското издание „TuttoMercatoWeb“ пише, че Бейл вече е подписал споразумение да се присъедини отново към Тотнъм, след като договорът му с Реал приключи.

Той ще получи и бонус при подписването на споразумението си с лондночани поради липсата на трансферна сума.

По време на втория си период в клуба, 32-годишният футболист потвърди, че планът му винаги е бил да се върне в Мадрид, твърдейки, че основната причина за преместването му в Англия е да се подготви за Европейското първенство през миналата година.