Фулъм е близо до привличането на нов централен защитник - Иса Диоп от Уест Хем. Сделката ще е на стойност от 15 милиона евро. 25-годишният бранител  ще подсили състава на Марко Силва, който търси нови попълнения след завръщането на Фулъм във Висшата лига.
 
Уест Хем не беше склонен да остави Диоп да напусне, след като новото попълнение - Найеф Агерд се контузи в контрола и претърпя операция на глезена. "Чуковете" обаче нямаха избор, тъй като Диоп, който се присъедини към тях от Тулуза за 22 милиона през 2018 г., поиска трансфер и не игра в първия кръг от Висшата лига при 0:2 от Манчестър Сити. 
 
Отсъствието на французина означаваше, че Курт Зума бе единственият избор за централен защитник в мача срещу Манчестър Сити. С контузиите на Агерд и Крейг Доусън, Уест Хем ще използва оставащите дни от трансферния прозорец, за да се опитат да привлекат нови играчи. 
 
Иса Диоп е получил позволение да премине медицински тестове във Фулъм, а според много източиници те ще се състоят още днес, а договорът му ще е в продължителност от шест години.