Фулъм е осъществил първоначален контакт с Манчестър Юнайтед относно условията на потенциалното привличане на полузащитника Скот МакТоминей, след като Байерн Мюнхен е много близо до трансфера на Жоао Палиня, съобщава Sky Sports.

Лондончани проучват редица опции, ако Палиня напусне, като португалският национал иска да премине на „Алианц Арена“. Германският шампион се надява да подпише с 28-годишния играч преди трансферният прозорец в страната да затвори в 19:00 часа българско време в петък.

Фулъм оценява Палиня на 80 милиона паунда, след като го привлече от Спортинг Лисабон миналото лято за 20 милиона паунда. Той има още четири години от настоящия си контракт с опцията за допълнителни 12 месеца.

Интересът на Байерн към Палиня означава, че „котиджърс“ работят активно върху намирането му на заместник, като полузащитникът на Юнайтед - Скот МакТоминей, се очертава като тяхна основна цел преди крайния срок за трансфери в Англия в 01:00 часа сутринта българско време в събота.

Тимът на Ерик тен Хаг вече отхвърли оферта от 30 милиона паунда от Уест Хем за шотландския национал по-рано през лятото и на Фулъм ще е необходимо да направят по-голяма оферта, ако искат да го привлекат. 26-годишният халф влезе два пъти като резерва за „червените дяволи“ този сезон при домакинските победи над Уулвърхемптън и Нотингам Форест.