Ръководството на Барселона не само ще срещне сериозен отпор от страна на Севиля в опита си да привлече защитника Клеман Ленгле, но също така ще трябва да убеди френския футболист да осъществи промяната и да напусне „Санчес Писхуан“ в посока „Камп Ноу“.

Ленгле доказа, че е много внимателен при взимането на решенията относно своята кариера. Той е наясно, че на неговата възраст, почти 23 години, приоритетът е да играе редовно и възможно на най-високо ниво, за да достигне до националния отбор на Франция.

Зрялостта, която демонстрира Ленгле не е нещо ново. Още през сезон 2015/16 той получи изключително примамлива оферта от Ювентус, но предпочете да остане в Нанси, където да продължи своето развитие и най-вече да играе редовно. Той бе убеден, че в Торино само на 20 години ще стои на резервната скамейка и няма да получава никаква възможност за изява.

Интересът на Барселона към Ленгле не е нов. След пристигането си в Испания през зимата на 2017 година, той веднага бе забелязан от скаутското звено на каталунския клуб. Французинът направи изключително силно впечатление със стабилните си изяви в защитата на Севиля.

Ленгле има договор със Севиля до 30 юни 2021 година. Според непотвърдени информации, освобождаващата клауза, която е записана в неговия договор е на стойност 35 милиона евро.

Барселона започна преговори с агентите на Ленгле

Барселона се спря на следващия защитник

Барса не се бави, вече избра заместник на Умтити