Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг е готов да се присъедини към Манчестър Юнайтед, което е добра новина за новия мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг.

По-рано се появиха информации, че нидерландския национал е доволен в настоящия си клуб и не е сигурен дали иска да се присъедини към тим, който няма да игра в Шампионската лига. „Guardian“ обаче сега твърди, че 25-годишният халф вече има намерение да подпише с Юнайтед и да се събере отново с Тен Хаг, след като работи под ръководството на специалиста в Аякс.

По принцип се смята, че двата клуба са се договорили за сумата по трансфера. „Червените дяволи“ ще дадат първоначално 65 милиона евро, а с различните бонуси цифрата може да достигне и до 85 милиона евро. Сега преговорите вече са съсредоточени около личните условия на играча.

В същото време левият бек на Фейенорд Тайрел Маласия е много близо до това да заиграе също на „Олд Трафорд“, като се очаква сделката да бъде официализирана скоро. Лисандро Мартинес и Антони от Аякс продължават да представляват интерес за Тен Хаг, но нидерландският шампион може да не са склонни да ги продават. В Юнайтед имат надежда, че Кристиан Ериксен също може да се присъедини към тима.