Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг ще вземе едно от най-важните решения в живота си през следващите няколко дни. Нидерландският национал вече знае на какви условия трябва да отговаря, ако иска да продължи да носи екипа на „каталунците“ - значително намаление на сегашната си заплата, която е около 12 милиона евро на година.

Неговият агент, Али Дурсун, е напълно против приемането на каквото и да е намаление на заплатата и дори смята, че върху клиента му се извършва форма на „изнудване“.

„Френки няма да спре регистрирането на нови попълнения, тъй като или ще приеме намалението на заплатата, или ще трябва да напусне“, заяви Дурсун.

Този очевиден конфликт на интереси ще се разрешава в следващите дни. Трансферът на Де Йонг все още седи на дневен ред, като Манчестър Юнайтед и Челси са двата фаворита за подписа му, а Байерн Мюнхен е друга, по-малко вероятна, възможност.

Но въпреки че Барселона и агентът на Френки са на различни полюси, нидерландският национал все още обмисля най-добрия си вариант. Играчът вече ясно изрази виждането си, че иска да остане.

Старши треньорът на Шави Ернандес вече му каза, че ще разчита на него и, че го смята за важен играч за своя проект, но ако иска да продължи в Барселона, трябва да направи някои жертви, като това важи и за останалите играчи в отбора, чиито заплати надхвърлят 10 милиона евро нетно годишно.

В случая на Френки, предлагана му от Барселона нова заплата ще бъде около 7 милиона нетно, която може да нарасне до почти 9 милиона, ако са изпълнени определени условия.