Съобщава се, че полузащитникът на Барселона Френки де Йонг се е сбогувал с феновете на клуба, тъй като се приближава до трансфер в Манчестър Юнайтед. 25-годишният нидерландски национал  отдавна е свързвана с преместване на „Олд Трафорд“, където би се събрал отново с бившия си наставник в Аякс Ерик тен Хаг.

Барселона има желание да продаде халфа, за да стабилизира финансите си и да подпомогне за привличането на нови играчи през лятото. С добрите си изяви той привлече вниманието на редица европейски грандове, но се смята, че нидерландецът желае да премине в Юнайтед единствено заради връзката си с Тен Хаг.

15 снимки

Според испанския журналист Жерард Ромеро, Де Йонг е направил подарък от пет чифта футболни обувки и три фланелки на лоялни фенове на Барселона като начин да изкаже своята благодарност за подкрепата им през годините. Твърди се също, че халфът „иска да се сбогува“ с привържениците, които ще посещават тренировките на отбора „всеки ден“.

Различни информации в Испания твърдят, че Барселона е отворен за продажбата на Де Йонг. В идеалния случай той би предпочел да се премести в клуб, който ще играе в Шампионската лига следващия сезон, а Ман Юнайтед не може да му предложи този вариант. Но Тен Хаг се надява, че връзката им от дните на съвместна работа в Аякс може да му помогне да го убеди да се премести на „Олд Трафорд“.

Новият мениджър на „червените дяволи“ иска да привлече поне един централен полузащитник, след като Пол Погба и Неманя Матич ще напуснат през лятото, а е вероятно и други да ги последват.

Единствената пречка засега за трансфер на Де Йонг изглежда е сумата, която трябва англичаните да платят за евентуалния трансфер. Барса иска да възстанови тези 65,3 милиона паунда, които платиха за халфа, когато той се присъедини към тях през лятото на 2019 година. Към момента обаче Манчестър Юнайтед отказва да извади подобна сума.