Испанският футболен експерт Греъм Хънтър вярва, че президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е вманиачен в привличането на Неймар, но не намира начин как това може да стане през това лято.

Неймар се присъедини към Пари Сен Жармен през миналото лято с трансфер от Барселона, на стойност 222 милиона евро. Контрактът му с френския шампион е до 2022 година.

Реал Мадрид, който продаде Кристиано Роналдо в Ювентус за 105 милиона паунда, излезе със становище в официалния си сайт през миналата седмица, че отрича слуховете, че желае да привлече бразилския атакуващ футболист. Това обаче не е така според Хънтър.

„Флорентино е фанатик на идеята да привлече Неймар на „Сантиаго Бернабеу”. Това е факт преди Кристиано да напусне Мадрид и бе една от основните причини Кристиано да се почувства пренебрегван в Реал. Това е естествено, тъй като никога „Краля” не желае да бъде пренебрегван, за сметка на малкия „Принц”, сподели Хънтър пред Скай.

„Неймар е бил в Реал Мадрид и е тренирал с клуба, когато е бил дете. След това той бе отмъкнат от Барселона. Всеки клуб иска да се подсили, а най-традиционното нещо в играта е да доведеш играча, който най-силно искаш да защитава фланелката на твоя отбор. Реал го играе „умряла лисица” със становището за Неймар, тъй като най-логичното нещо във футбола е да се защитиш, след като са те разобличили, че имаш желание да направиш подобна сделка”, продължи Хънтър.

„Не виждам как този трансфер може да стане факт през това лято, но съм 100% сигурен, че Реал оглежда всички варианти да го реализира през тази година”, завърши Греъм Хънтър.

Реал Мадрид е свързван и с друг играч на парижани – Килиан Мбапе. Парижани са под мониторинг от УЕФА, който следи отборът за правилото за финансовия феърплей и ще е интересно как ще реагира бордът на френския тим през тази година. Точно през това лято са платени 180 милиона евро към Монако за Мбапе, който игра на „Парк де Пренс” през миналия сезон, като преотстъпен.