Ръководството на Фиорентина си е поставило за цел да привлече опитен нападател през летния трансферен прозорец. В момента двете най-сериозни кандидатури в тази насока са Хавиер Ернандес от Уест Хем и Дарио Бенедето от Бока Хуниорс.

„Кориере дело спорт” хвърля и малко повече светлина зад мотивите на „виолетовите”. Според наставника Винченцо Монтела сегашното титулярно острие Джовани Симеоне би извлякъл много ползи от партньорство с играч, който има по-сериозен стаж от неговия.

29-годишният Бенедето от Бока Хуниорс е интересен вариант, макар че името му се свързва и с Олимпик Марсилия. Далеч по-интригуващо за феновете и медиите в Италия звучи името на Чичарито, за когото не е тайна, че ще си търси нов тим. Договорът на 31-годишния мексиканец изтича в края на идния сезон и той би бил достъпен на далеч по-ниска цена.

Не изглежда никак невъзможно Чичарито да се пробва и в Италия, като това е едно от топ 5 първенствата на Европа, в което той не е играл. През годините Грахчето носи екипите на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Байер Леверкузен. От 2017 година той стана част от Уест Хем.