Хари Магуайър продължава да преговаря за потенциалното си напускане на Манчестър Юнайтед. Той все още не е получил разрешение да премине медицински прегледи преди да подпише с Уест Хям Юнайтед.

Двата клуба вече се договориха за сделка на стойност от 30 милиона паунда. Оказва се обаче, че трансферът може да пропадне, тъй като бранителят не може да се разбере за личните си условия с „чуковете“, твърди The Sun.

В момента Магуайър взима по 190 хиляди паунда на седмица на „Олд Трафорд“. От Уест Хам обаче не могат да си позволят да му плащат толкова пари, като са му предложили 120 хиляди на седмица, а част от заплатата му ще продължи да бъде плащана от „червените дяволи“. На този етап обаче защитникът не е съгласен на тези условия и това може да провали сделката.

Лондончани пък вече се оглеждат за друг вариант за подсилване на защитата си, като са набелязали Одилон Косуну от Байер Леверкузен, който би излязъл същите пари. Неговото привличане дори може да е по-изгодно, тъй като той е доста по-млад, а освен това "аспирините" са готови да го пуснат първо под наем с опция за откупуване.

Ман Юнайтед пък все още се надява сделката за Магуайър да стане факт, за да може да ускори преговорите с Байерн Мюнхен за бранителя Бенжамен Павар, който има още една година от договора си с баварците, които вече отказаха една оферта за него. Самият футболист не смята да подновява контракта си и натиска за трансфер на „Олд Трафорд“.

„Червените дяволи“ имат и резервна опция в случай, че не успеят да вземат Павар. Става въпрос за защитника на Ница Жан-Клер Тодибо.