Крилото на Манчестър Сити Феран Торес вече е преминал медицинските тестове преди да завърши трансфера си в Барселона. Испанският национал се превърна в основна цел на новия треньор на „каталунците“ Шави Ернандес след пристигането му миналия месец.

21-годишното дясно крило премина в тима на Манчестър Сити през лятото на 2020 година и успя да помогне за спечелването на титлата във Висшата лига, както и в Купата на лигата.

Мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола вече потвърди, че сделката е на финалната права, а според „Mundo Deportivo“, Торес е преминал успешно медицинските си прегледи по-рано тази сутрин. Той лекуваше фрактура на стъпалото през последните месеци, но се очаква да се върне в игра в самото начало на новата година.

Крилото публикува видео как тренира във Валенсия в неделя, а тази сутрин се подложи на медицинските прегледи. Очаква се сделката да бъде потвърдена по-късно днес, като най-вероятно Торес да бъде представен на „Камп Ноу“ утре (вторник).

Торес обаче няма да може да направи веднага дебюта си за Барселона, тъй като „каталунците“ са твърде близо до лимита си за заплати. От тима ще трябва да намалят разходите си, за да може от Ла Лига да позволят на Торес да играе за Барса.