Голямата звезда на Олимпик Лион – капитанът Набил Фекир ще се постарае да запази добри взаимоотношения с клуба, докато през лятото преследва мечтата си да играе в голям европейски клуб. Това заяви агентът на нападателя Жан-Пиер Бернес.

24-годишният атакуващ футболист се наслаждава на великолепен сезон с „хлапетата”, като вече има 16 шампионатни гола на сметката си при положение, че играе на позицията зад нападателя. Силните изяви на французина привлякоха вниманието на грандове като Барселона, Арсенал и Ливърпул.

Барса бие отбой за дует от Олимпик Лион

Неговият агент заяви, че Фекир се чувства повече от щастлив на „Групама Стейдиъм”, но в същото време намекна за огромната вероятност футболистът да бъде продаден, щом кампанията завърши. „Ходовете в кариерата на един играч не са задължително обвързани със спортните постижения на клуба му”, коментира Бернес. „Ако в края на сезона има възможност да се вземе решение – какъвто не е случаят в момента – ще седнем с президента Жан-Мишел Олас и ще стигнем до верния избор.”

„Първо и преди всичко, ще покажем уважение към Лион. Не искаме да си тръгнем със земетръс. Набил играе в голям френски клуб, ако не и най-големия.”

Лион дава Фекир само срещу планина от злато

„Знаем много добре, че в даден момент ще можем да зададем въпроси относно трансфер. Решението ще бъде взето с интелект, професионализъм и преди всичко в интерес на всички страни.”

„Когато напускаш отбора, който те е изградил, на който дължиш всичко, трябва да го сториш по най-добрия начин. Набил си е поставил за цел да стане част от клуб, който е в топ 10 на Европа. Неговият потенциал кореспондира на това. Една кариера обаче се гради стъпка по стъпка.”

„Ако той така и не премине в такъв тим, това не значи, че не се е справил добре или пък ще е нещастен. В Лион той е изключително щастлив, обожава града. Все пак това е неговият клуб.  Ситуацията съвсем не е драстична”, подчерта Бернес.