Интересът на Манчестър Юнайтед към редица европейски и неевропейски футболисти е всезнаен. Една от най-големите цели пред Оле Гунар Солскяер за подсилване на шестия в класирането на Англия е голямата звезда на гранда Спортинг Лисабон – Бруно Фернандеш.

Плеймейкърът изигра магнетичен сезон с екипа на „лисабонските лъвове”, в който отбеляза 32 гола за своя отбор.  Норвежкият мениджър се раздели с Маруан Фелаини и Андер Ерера в последно време и силите му в средната линия определено не са много. По-рано през сезона пък Фернандеш парафира нов петгодишен договор със Спортинг Лисабон.

Президентът на португалците Фредериго Варандаш потвърди, че има разговори с Фернандеш за неговото бъдеще и се надява, че каквато и сделка да се реализира, то тя да бъде възможно най-голямата в историята на клуба.

Португалският гигант желае да получи поне 50 милиона британски лири за услугите на своя футболист, като голям интерес има и от страна на вечния враг на „червените дяволи” – Ливърпул. Европейският клубен шампион реализира изходящ трансфер посока Спортинг преди няколко дни, пращайки Рафаел Камачо да играе на „Жозе Алваладе”. Информациите на Албиона са такива, че именно този трансфер пък дава шансове на Ливърпул да има някакво предимство пред другите, но официална оферта от мърсисайдци все още няма за разлика от Ман Юнайтед.