Бразилецът Фабиньо изпревари Ливърпул и анонсира, че вече не е част от английския гранд. Халфът ще се раздели с клуба, а следващият тим на футболиста ще бъде Ал-Итихад от Саудитска Арабия.

Очаква се Ливърпул да получи над 40 милиона паунда за дефанзивния полузащитник, който спечели всичко възможно с червената фланелка в хода на кариерата си от 2018-а година досега.

“Днес напускам моя дом. Пет години носих тази фланелка с огромна чест и щастие. От ден първи бях впечатлен от всички тук. Това, кеото видях в клуба, връзките между хората – всички ме приеха като семейство. През тези години пораснах като мъж, футболист и сбъднах мечтите си. С тази фланелка спечелих всяка титла, за която можех да мечтая – Висша лига, Шампионска лига, ФА Къп, Карабао Къп.

Благодаря ти, Ливърпул!

Постигнах всички мои желани мечти и бях на стадиона с моя син на моите рамене. Благодаря на Ливърпул, че играх на най-големият стадион в света, който е „Анфийлд“. Играл съм на много големи стадион по света, но най-добрата атмосфера е тук. Благодаря на Ливърпул, че бях част в най-великия мач в моя живот – обратът срещу Барселона. Това беше отличен начин да благодарим на тази публика. Завинаги тази среща ще бъде в моето съзнание. Обичам как тази публика влияе на този клуб. Тази взаимовръзка винаги ме е впечатлявала. И без страх мога да кажа – You’ll never walk alone. Определено феновете на Ливърпул бележат ясно моята кариера. Обичам този клуб. Благодаря ви, „червени“ за всичко, което изживяхме заедно“, написа бразилският халф в социалните мрежи с прощално видео към публикацията си с най-добрите му моменти с екипа на 19-кратния английски шампион.