Футболистът на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек ще настоява да напусне Манчестър Юнайтед, ако не получи повече шансове за изява през следващите месеци. 24-годишният халф е недоволен от сегашната си ситуация на „Олд Трафорд“ и може да си тръгне още през януари в търсене на редовно време за игра.

Съобщава се, че Ван де Беек е бил близо до напускането на Юнайтед в посока Евертън през летния трансферен прозорец след разочароващ първи сезон. Но мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер е обещал повече възможности за нидерландеца, убеждавайки го да остане.

Тези възможности така и не идват, тъй като Ван де Беек има едва два старта до момента през сезона, като нито един от тях не беше във Висшата лига.

Според Фабрицио Романо халфът планира да напусне Юнайтед още през януари. Смята се, че италиански и испански клубове имат интерес към него, но оставането му във Висшата лига вероятно би му харесало повече.

По тази причина от Евертън са готови да възобновят интереса си към нидерландсикя национал. Така той би добавил още повече креативност към тима халфовата линия на Рафа Бенитес, която в момента включва Абдулай Дукуре и Алън.

Лично пък спортният директор на „карамелите“ Марсел Брандс не изключи възможността мърсисайдци да привлекат халфа още през януари.

„Ван де Беек е в списъка ни от играчи, които желаем. Питахме Юнайтед за него в началото на трансферния прозорец, но тогава сделка не бе възможна. В края на трансферния прозорец ни се обади агента му, които ни каза, че може би все пак ще е възможно той да премине при нас под наем, но в последната минута сделката отново бе блокирана. Всичко зависи от това как комуникират двата клуба в такава ситуация. Все пак сега е още началото на октомври и всичко може да стане. Играчите получават контузии, освен това Юнайтед се бори на няколко различни фронта. Дони е много добър футболист, няма съмнение в това. Искам да започне да играе и да се върне в националния тим на Нидерландия. Но в отбор като Юнайтед напрежението е голямо и борбата за титулярно място е сериозна. Видяхте в събота те имаха на скамейката Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Пол Погба“ заяви спортният директор на Евертън пред нидерландската телевизия „NOS“.