Евертън се е съгласил да продаде Ромелу Лукаку на Челси при положение, че в сделката между двата клуба бъде включен и Тами Ейбрахам, съобщава „Telegraph“.

19-годишният Ейбрахам направи впечатляващ сезон с екипа на Бристъл Сити в Чемпиъншип, където игра под наем. Той отбеляза 26 гола за отбора.

От Челси са готови да включат Ейбрахам в сделката, тъй като за младока ще има много малко игрово време през следващия сезон при положение, че Лукаку се завърне на „Стамфорд Бридж“.

Проблем може да се окаже фактът, че Евертън ще иска Ейбрахам да премине на „Гудисън Парк“ с постоянен трансфер, докато Челси е малко вероятно да се съгласи да загуби 19-годишния голаджия по такъв начин.

Челси влязъл в контакт с антуража на Лукаку

Ромелу Лукаку има 15 мача с екипа на Челси, но не успя да вкара нито един гол в тях. Той премина в Евертън през лятото на 2014 година за сумата от 28 милиона паунда, след като бе продаден от Жозе Моуриньо.

Челси договаря личните условия на Лукаку

Мениджърът на „карамелите“ Роналд Куман търси нов нападател за следващия сезон и в полезрението му попада Келеши Ихеаначо от Манчестър Сити.

Лукаку иска на “Стамфорд Бридж“

Ромелу Лукаку отказа да поднови своя договор с Евертън и се очаква да бъде продаден, въпреки че има контракт с „карамелите“ до 2019 година.

Лукаку реже Моуриньо заради Челси

Евертън постави цена от 100 милиона паунда за футболиста, които няма да бъдат особен проблем за Роман Абрамович.