Полузащитникът на Астън Вила - Леандер Дендонкер, може да продължи кариерата си в Евертън, който ще се опита да го привлече през януарския трансферен прозорец. 28-годишният белгиец почти не получава шансове за изява от началото на сезона и не е доволен от ситуацията си. Затова той може да поиска трансфер, а на „Гудисън Парк“ следят отблизо ситуацията и са готови да го вземат в редиците си, пише Football Insider.

През септември 2022-а година Вила даде 13 милиона паунда за белгийския национал, привличайки го от Уулвърхемптън. Смяната на мениджъра само месеци след пристигането му обаче се оказа лоша новина за халфа, който остава много в периферията на отбора на Унай Емери. Дендонкер е ограничен едва до 7 срещи като титуляр и 17 мача като резерва във Висшата лига откакто дойде на „Вила Парк“. Той не се е появявал на терена от 5 ноември насам.

Точно затова се смята, че от Вила са склонни да преговарят за евентуална продажба на Дендонкер. Още повече, че той получава солидна заплата в размер на 90 хиляди паунда на седмица.

В Евертън следат ситуацията и са готови да опитат да вземат белгиеца. Спортният директор Кевин Телуел познава добре този играч от съвместната им работа в Уулвърхемптън и знае, че той може да бъде полезен на „карамелите“ със своята поливалентност. Дендонкер се справя еднакво добре както в халфовата линия, така и в центъра на отбраната и това може да е от голяма полза на мениджъра Шон Дайш.