Отборът на Евертън ще се раздели с полузащитника Алан през лятото. На 31-годишния халф му остава само още година от договора му, но няма да бъде основна част от плановете на „карамелите“ през следващия сезон.

„Sun“ твърди, че мениджърът Франк Лампард ще трябва да се справи с масивно разклащане на отбора и халфовата линия ще се нуждае от малко внимание. Клубът от „Гудисън Парк“ също намалява и разходите си за заплати.

Алън се присъедини към Евертън през септември 2020 година за 22 милиона паунда от Наполи. Лично Карло Анчелоти доведе бразилеца в Италия, а след това му даде и тригодишен договор при „карамелите“.

Алън записа 26 мача във всички турнири през миналия сезон и вече е достигнал тази цифра тази кампания. Въпреки това сегашната форма на бразилски национал е далеч от тази, която показваше през миналата година.

Евертън е са само на три точки над зоната на изпадащите, след като спечелиха само седем мача през този сезон.

Мениджърът Лампард може да бъде изкушен от това да вземе за постоянно нидерландеца Дони ван де Беек, който е под наем до края на сезона от Манчестър Юнайтед. Деле Али пък досега не е успял да окаже съществено влияние след преминаването си от Тотнъм през януари. Но всички бъдещи трансферни планове зависят от това дали „карамелите“ ще избегнат изпадането от Висшата лига.