Отборът на Евертън обмисля да продадат вратаря Джордан Пикфорд, дори и да запазят мястото във Висшата лига, тъй като ръководството на клуба ще се стреми да осигури сериозни финанси за мениджъра Франк Лампард, който ще има задачата да започне реконструкцията в тима.

28-годишният страж е един от играчите, за които може да се поиска сериозна сума пари, съобщава „talkSPORT“. Като първи избор под рамката на вратата и за английския национален отбор, Пикфорд почти сигурно ще се опита да напусне Евертън, ако те изпаднат, тъй като той ще иска да запази мястото си в отбора на Гарет Саутгейт, който ще участва на Световното първенство в Катар в края на годината.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

„talkSPORT“ съобщава, че ако възпитаниците на Лампард успеят да избягат изпадането и останат във Висшата лига, продажбата на Пикфорд все още да се осъществи. Тотнъм и Нюкасъл са сред заинтересованите от услугите му отбори, въпреки че предвид корените му в Съндърланд трансфер при „свраките“ може да бъде трудно.

Вратарят и капитан на „шпорите“ Юго Лорис тази година навършва 36 години и се появяват все повече въпроси относно бъдещето му в клуба. Докато Пикфорд има своите колебливи моменти през годините, Саутгейт продължава да запазва вярата си във вратаря на „карамелите“.

Нещо повече, отличното му представяне в жизненоважната победа на Евертън с 1:0 над Челси миналия уикенд предполага, че Пикфорд все още има какво да предложи.