Евертън е в напреднали преговори с Барселона за Лука Дин и Йери Мина. Спортният директор на английския клуб Марсел Брандс пристигна в каталунската столица, за да води финални преговори с „блаугранас“ за трансферите на двамата футболисти.

Преговорите между Барселона и Евертън са в много напреднала фаза за Дин и французинът може да се превърне във втория изходящ трансфер на каталунците.

„Карамелите“ предлагат близо 25 милиона евро за френския футболист, а каталунците са приели офертата и остава да бъдат уточнени само някои финални детайли, за да бъде сделката финализирана.

Между Евертън и Барселона има по-големи финансови различия относно трансфера на Йери Мина. Каталунците искат 40 милиона евро за него, докато английският клуб към момента предлага 30 милиона евро за колумбийския национал.

Все пак е много вероятно Евертън и Барселона да финализират и двете сделки в началото на следващата седмица, защото очакванията са английският клуб да увеличи предложението ни за Мина, а освен това в офертата да бъдат записани и допълнителни бонуси в зависимост от представянето на 23-годишния футболист.