Отборът на Евертън е отправил първа официална оферта за защитника на Наполи Калиду Кулибали. „Карамелите“ искат да подсилят защитата за новия сезон и са се насочили към сенегалския бранител, твърди „Calciomercato“.

Новият мениджър на тима Рафаел Бенитес познава отлично качествата на Кулибали, с когото работи преди време в Наполи. Той със сигурност би искал да може отново да работи с него.

В последните дни се появиха информации, че от „Диего Армандо Марадона“ са готови да продадат Кулибали и вероятно именно това е привлякло вниманието на Евертън. На този етап не е ясно на каква стойност е офертата, предложена от мърсисайдци, но се говори, че тя е в размер на около 35 милиона паунда.

30-годишният защитник е един от основните играчи на неаполитанците в последните 7 години откакто е в клуба. Почти всяко лято той е спряган за трансфер в различни отбори, но президентът Аурелио Де Лаурентис отхвърли доста интересни предложения за него през годините. Футболистът има договор с Наполи до 2023 година.