Отборът на Евертън очаква да привлече защитника на Уулвърхемптън и Англия Конър Коуди през следващата седмица. „Daily Mail“ твърди, че „карамелите“ са победили Уест Хем за подписа на 29-годишния капитан на „вълците“, който иска да напусне „Молиню“ и има желание да заиграе мърсисайдци. Смята се, че обсъжданата цена по трансфера е около 12 милиона паунда плюс различни бонуси.

На „Гудисън Парк“ се нуждаят от нов централен защитник, особено след контузиите на Бен Годфри и Йери Мина още в първия мач на тима за новия сезон срещу Челси (0:1). Годфри е със съмнение за счупен крак, докато Мина има проблем в глезена.

Мениджърът на Евертън Франк Лампард много харесва качествата на Коуди, който остана неизползван резерв по време на загубата на Уулвс с 1:2 от Лийдс в събота, и се надява, че сделката може да стане факт още преди гостуването на „сините“ до Астън Вила следващия уикенд.

Коуди също така иска гаранции, че ще бъде титуляр, което на „Молиню“ може да не е така след привличането на Нейтън Колинс, който стартира с Макс Килман на „Еланд Роуд“.

Евертън също е близо до сделка за халфовете Амаду Онана от Лил и Идриса Гана Гай от Пари Сен Жермен, който ще се завърне на „Гудисън Парк“ три години след трансфера си във френската столица именно от тима на „карамелите“.