Евертън е насочил вниманието си към свободния агент Иско, след като не е успя да се подсили с нито един нов играч през януари. Въпреки няколкото опита да подпишат с нови футболисти в борбата им за оцеляване във Висшата лига, нито един играч не беше убеден да заиграе на „Гудисън Парк“.

Напълно естествено и феновете на „карамелите“ бяха разгневени, когато прозорецът затвори без тимът им да е взел нито един нов играч. Смята се, че Евертън е опитал да привлече Оливие Жиру, Бето и Исмаила Сар в последния ден от трансферния прозорец, но неуспешно. По-рано и крилото на Виляреал – Арнаут Данжума, избра пред Тотнъм пред мърсисайдци.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Въпреки това тимът на Шон Диш все още може да подпише със свободни агенти, а Иско се разглежда като добър вариант от ръководството на Евертън, твърди The ​​Times. Испанецът беше пред трансфер в Унион Берлин, но той се провали няколко часа преди крайния срок във вторник.

Бившият нападател на Суонзи Сити - Андре Аю, също е свързван с „карамелите“ след изтичането на договора му с катарския Ал Сад.

Иско спечели Шампионската лига пет пъти по време на престоя си в Реал Мадрид, преди да напусне „Сантиаго Бернабеу“ през 2022-а година след девет години в клуба. Той подписа със Севиля, но прекрати договора си след Световното първенство, тъй като наставникът Хорхе Сампаоли призна, че 30-годишният атакуващ полузащитник не е оправдал очакванията.