Отборът на Челси се интересува силно от младата звезда на Евертън Антни Гордън и е готов да пожертва Конър Галахър или Армандо Броя, за да има 21-годишното ляво крило в състава си. Гордън вече е обявил пред ръководството на Евертън, че иска да премине на „Стамфорд Бридж“, но „карамелите“ засега отказват да го продадат.

Миналата седмица Челси чу „не“ от мърсисайдци на оферта от 45 милиона паунда и се смята, че лондончани подготвят подобрена оферта от 60 милиона паунда за юношата на Евертън. Според „talkSPORT“, мениджърът на „сините“ Томас Тухел може да се наложи да включи играч от настоящия отбор, ако иска да привлече Гордън до края на трансферния прозорец.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Изданието съобщава, че мърсисайдският клуб е готов да преговаря за такава сделка, стига Конър Галахър или Армандо Броя да бъдат включени в предложението. Мениджърът на „карамелите“ Франк Лампард отчаяно иска да подсили отбора си, след като спечели само една точка досега този сезон в три мача.

Халфът Галахър претърпя кошмарен първи старт във Висшата лига за Челси миналия уикенд при тежката загуба с 0:3 от Лийдс. Смята се, че на 22-годишния играч може да бъде позволено да напусне клуба до края на лятото, като интерес към него проявяват още Уест Хем, Нюкасъл и Кристъл Палас, където изигра отличен минал сезон.

„Чуковете“ планират да предложат на Челси да вземат Галахър под наем, за да подсилят състава си, след като загубиха първите си три мача във Висшата лига срещу Манчестър Сити, Нотингам Форест и Брайтън.

Нападателят Армандо Броя се появи само веднъж, като резерва в последните минути срещу Тотнъм този сезон, след като впечатли под наем в Саутхемптън миналата кампания.