Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре „отчаяно” иска да остане във Висшата лига през следващия сезон, заяви агентът на футболиста Димитри Селюк. За тази цел той е готов на действително екстремни ходове

34-годишният ветеран стана шампион с „гражданите” през настоящата кампания, в която има само 16 срещи в първенството. Договорът му изтича в края на юни и по всичко личи няма да бъде подновен.

Договорите на кои играчи изтичат през 2018-а

В тази връзка Селюк даде сериозна индикация към потенциалните кандидати. Според руснака Туре е готов да върне половината от бъдещото си възнаграждение, ако новият му клуб не е доволен от неговите изяви.

„Яя е здрав и отчаян да докаже, че все още е най-добрият централен полузащитник във Висшата лига”, коментира Селюк пред „Скай Спортс”. „Той ще е повече от щастлив да приеме 1-годишен договор, който би го оставил в Англия. А ако неговият клуб не е доволен от представянето му, то той сам ще върне половината от възнаграждението си или пък клубът ще е в състояние да прекрати договора му на мига без никаква компенсация.”

Туре кара своя 8-и сезон във Висшата лига. Той пристигна в Сити през 2010 година от Барселона, а оттогава досега спечели три шампионски титли, три Купи на Лигата и веднъж ФА Къп.